PORȚII: 4
PREPARARE: 30 min
fierbere: 40 MIN
► Ingrediente
►350 g orez cu bobul mare
►450 g sparanghel
►3 linguri ulei de măsline
►70 g margarină
►șofran ►sare
►piper negru măcinat
►o ceapă albă
►zeama de la o lămâie
►o linguriță miere
Invata cum se curata sparanghelul si cum se gateste!
► Preparare:
1. Se curăță sparanghelul, se grupează în două mănunchiuri, se leagă cu ață de bucătărie și se fierbe în apă cu sare.
2. Orezul se lasă aproximativ o oră să se umfle ușor în apă.
3. Se curăță ceapa, se toacă și se căleşte 1-2 minute în uleiul încins. Se pune orezul și se adaugă apă călduță câte puțin.
4. După ce a fiert orezul, se pune șofranul. Se scoate sparanghelul, se desface din mănunchiuri și se sotează în margarină. La final, se adaugă zeama de lămâie și mierea. Se presară sare și piper.
Încearcă şi: rulouri de pui cu sparanghel!
Foto: Thinkstock
Ultima modificare septembrie 14, 2021 4:37 pm