OREZ CU PEȘTE ÎN CRUSTĂ DE ALUAT

.

O reţetă sănătoasă şi gustoasă, numai bună pentru o cină în familie!
PORȚII: 4
PREPARARE: 30 min
FIERBERE: 30 min
coacere: 40 MIN
► Ingrediente
► 4 bucăți file de pește
►150 ml vin alb
►50 ml ulei de măsline
►sare
►zeama de la 2 lămâi
►piper
►1-2 foi dafin
Pentru orez:
►300 g orez
►2 cepe
►2-3 linguri ulei de floarea-soarelui
►un cub țelină
►mărar
►4 roșii
►300 g aluat foietaj

► Preparare:
1. Se stropesc bucăţile de peşte cu ulei, vin și zeamă de lămâie. Se condimentează cu sare, piper și foi de dafin. Se acoperă cu hârtie de copt și se bagă în cuptorul încins la 180°C.
2. Separat, se toacă ceapa și se călește. Se adaugă țelina rasă și orezul. Se toarnă apă clocotită și, după ce au fiert, se dau deoparte. Se amestecă cu roșii-le tăiate, mărar, sare și piper.
3. Se așază orezul într-un strat gros, apoi peştele copt. Se întinde aluatul și se acoperă tava cu el. Se înțeapă cu scobitoarea și se bagă în cuptor.
Încearcă şi supa de peşte cu orez şi migdale!
Foto: Thinkstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton