Se face repede şi delicioasă! Încearcă chiar diseară!
PORȚII: 4-6
PREPARARE: 40 min
COACERE: 60 min Ingrediente
► 4 vinete medii
►8 roșii
►500 g carne tocată de curcan
►2 cepe
►sare
►piper negru măcinat
►un ou
►2 linguri pesmet
►ulei
►50 g unt
►100 g ricotta
►150 g mozzarella
Vezi si reteta de musaca de vinete cu care dai gata orice gurmand.
Prepară fără să mai stai pe gânduri această musaca de post!
Preparare:
1. Se curăță vinetele, se spală, se taie rondele, se sărează și se pun să se scurgă de zeamă.
2. Între timp, se toacă ceapa și se călește în puțin ulei. Se adaugă carnea și se călesc împreună, adăugându-se apă.
3. După ce a fiert bine carnea, se pun sare și piper, după gust, și se lasă să se răcorească. Se amestecă cu ou compoziţia.
4. Vinetele scurse se călesc puţin și se pun în tava tapetată cu pesmet și unt. Se așază în straturi, intercalate cu carne şi se coc. Pe deasupra se pun roșii tăiate rondele. Încearcă şi reţeta de rulouri cu vinete şi dovlecei la cuptor!
Foto: Thinkstock