Se fac uşor şi sunt delicioase. Minitartele cu brânză şi urzici impresionează şi cei mai pretenţioşi invitaţi.
PENTRU 8 BUCĂŢI – PREPARARE: 1 ORĂ ŞI 45 MINUTE – COACERE: 35 MINUTE
Aluat:
► 250 g făină
► 125 g unt
► 1 vârf de sare
► 1 ou
Umplutură:
► 125 g urzici proaspete
► 1 ceapă
► 1-2 că ţei de usturoi
► 1 cub de unt
► 4 ouă
► 125 g brânză rasă
► 100 g smântână (12%)
► 125 g smântână (20%)
► sare
► piper măcinat
În plus:
► 8 forme mici de tartă (8 cm diametru)
► unt şi făină, pentru formă
► frunze de urzică, pentru decor
►Făina se pune pe o planşă, se dă cu sare şi se face o gaură în care se pune untul tăiat bucăţi, apoi oul. Se frământă un aluat, care se înveleşte cu folie şi se lasă 30 de minute la rece.
► Între timp, se spală urzicile, se opăresc în apă cu sare şi se lasă se scurgă bine. Ceapa şi usturoiul se toacă mărunt, apoi se călesc în unt, după care se lasă să se răcească.
Într-un castron, se amestecă ouăle, ceapa şi usturoiul, brânza şi cele 2 tipuri de smântână, sare şi piper.
► Se întinde aluatul şi se dau formele de tartă cu unt şi făină. Se presară urzicile, apoi se pune compoziţia de brânză şi se coc la cuptor, cca 35 de minute, la 200°C.
Încearcă şi reţeta de tarte cu roşii uscate şi măsline.
Foto: Thinkstock
Ultima modificare martie 4, 2024 4:32 pm