O mâncare franţuzească delicioasă care va plăcea întregii familii.
PORȚII: 4
PREPARARE: 40 min
COACERE: 30 min
► Ingrediente
► 800 g mușchi de vițel
►150 ml vin roșu demisec
►ulei de măsline
►un cubuleț unt
►sare
►piper
►o linguriță zahăr brun
►1-2 lingurițe oțet balsamic
►3 dovlecei
►6 cartofi
►4 ardei capia
►2 cepe
►250 g nucă măcinată
► Preparare:
1. Se amestecă 3 linguri de ulei cu untul topit, sarea, piperul oțetul balsamic şi vinul.
2. Se taie bucata de mușchi medalioane și se perpelesc câteva minute pe grătarul încins. Se pun apoi în sosul preparat și se bagă în cuptor.
3. Separat, se curăță cartofii, se taie și se fierb. Restul legumelor se curăță și se taie bucăți.
4. Se călesc în tigaia unsă cu ulei și, după ce s-au înmuiat, se adaugă nucile măcinate și coapte. Se potrivesc cu sare și piper și se servesc cu mușchiul de vită. Încearcă şi salata franţuzească!
Foto: Thinkstock