Ingrediente: ►500 g mazăre nouă ►o linguriță zahăr ►o legătură morcovi ►300 g ciuperci ►2 cepe roșii ►4 linguri ulei de floarea-soarelui ►75 g unt ►sare grunjoasă ►piper negru măcinat ►2-3 linguri pesmet auriu ►o legătură pătrunjel
1. Se curăță și se spală mazărea în apă călduță. Se pune apoi să fiarbă în apă cu sare și o linguriță de zahăr. 2. Morcovii se curăță și se taie fâșii subțiri. Ciupercile și ceapa se curăță, se spală și se taie rondele. Se topește untul în tigaie, se amestecă cu uleiul și se călesc pentru început morcovii. Se scot pe un șervet absorbant, iar în restul de grăsime se pun ciupercile și ceapa. Se călesc la foc mic și, după ce au devenit crocante, se dau deoparte. 3. Mazărea fiartă se scurge și se călește câteva minute. Se pun toate ingredientele într-un bol şi se amestecă ușor cu pesmetul. Se potrivesc cu sare și piper și se ornează cu pătrunjelul tăiat mărunt. Încearcă şi supa de mazăre!