Legume gratinate

.

Legumele gratinate sunt sănătoase, gustoase şi foarte săţioase. Ai încercat această reţetă?
PORȚII: 4
PREPARARE: 30 min
COACERE: 40 min
► Ingrediente
►4 vinete
►4 dovlecei
►4 căţei usturoi
►6 roșii
►4 linguri pesmet
►75 g nuci măcinate
►sare
►cimbru verde și măcinat
►2-3 lingurițe ulei de măsline
►100 g margarină
►100 g cașcaval de post

► Preparare:
1. Se taie vinetele felii potrivite. Se sărează și se lasă să se scurgă într-o sită de plastic.
2. Dovleceii și roșiile se curăță, se taie rondele și se condimentează cu sare și piper. Se stropesc cu ulei de măsline.
3. Separat, se topește margarina, se adaugă pesmetul și usturoiul pisat.
4. Se storc vinetele și se pun cu roșiile și dovleceii în tava tapetată cu pesmet și margarină. Pe deasupra, se presară cașcavalul de post și nuca şi se bagă în cuptor la 180˚C. Se servesc ornate cu cimbru verde.
Încearcă şi această reţetă: tortilla cu legume!
Foto: Thinkstock

    
Vedete din Romania Vedete internationale