Inimioare trase în ciocolată

.

Un desert care are nu doar un gust bun, ci şi un aspect deosebit.
PORŢII: 2
PREPARARE: 30 min
COACERE: 40-50 min
Ingrediente:
► 250 g unt
►200 g zahăr
►175 g fulgi de migdale
►125 g făină albă
►un pliculeț zahăr vanilat
►un praf sare
►50 ml rom natural
►coaja de la o lămâie
Pentru glazură:
►2 gălbenușuri
►100 g zahăr
►un plic de cafea instant
►300 g frișcă
►150 g cremă de brânză
►4-5 linguri cacao
►120 ml lichior de migdale
►ornamente

1. Se prepară pentru început glazura, ca să stea 1-2 ore la rece. Se freacă gălbenușurile cu zahărul, se obține o cremă fină și se adaugă vanilia și romul natural. Se pune apoi crema de brânză, se încorporează ușor, adăugând cacaua cernută. La final, se toarnă frișca bătută și se obține o cremă foarte fină. Se acoperă cu folie și se lasă la rece 1-2 ore.
2. Separat, se prepară compoziția pentru fursecuri. Se cerne făina într-un bol, se adaugă fulgii de migdale, untul moale, zahărul pudră, vanilia şi coaja de lămâie. Se amestecă și se obține un aluat ușor de modelat.
3. Se toarnă compoziția în formele de inimă și se coc la 150˚C. După ce s-au rumenit, se stropesc cu lichior de migdale și se îmbracă în glazura de ciocolată. Se pudrează cu cacao și se ornează cu inimioare de ciocolată.
Încearcă şi ciocolata de casă cu alune şi cafea!
Foto: Thinkstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton