Încearcă aceste inimioare care nu numai că sun delicioase, dar şi arată extraordinar. Numai bune pentru invitaţii tăi!
PORŢII: 15-18 bucăţi
PREPARARE: 30 min
FIERBERE: 15 min
COACERE: 40 min
Ingrediente:
Pentru aluat:
►4 gălbenușuri
►200 g zahăr
►200 g unt
►un praf sare
►125 g făină
►un plic zahăr vanilat
►300 g ciocolată amăruie
►o lingură cacao
►400 g cireșe
►100 ml lichior de cireșe
►100 g zahăr
►100 ml apă
Pentru bezea:
►4 albușuri
►150 g zahăr
1. Se freacă bine untul cu gălbenușurile și cu zahărul. Se topește ciocolata la baie de aburi și se lasă să se răcească treptat, apoi se toarnă peste compoziţie.
2. La final, se pun făina, sarea, zahărul vanilat și cacaua, cernute. Se toarnă compoziția în formele de inimioară, sau în ce forme aveţi în casă, tapetate cu unt și zahăr. Se coc la 180°C.
3. În acest timp, se curăță, se spală cireșele și se scurg bine.
4. Separat, se topește restul de zahăr și se diluează cu apa și lichiorul. Se lasă să scadă la jumătate și, la final, se pun cireșele. Se ţin câteva minute și se dau deoparte să se răcorească.
5. După ce s-au copt blaturile, se scot şi se lasă să se răcească. Între timp, se bat bine albuşurile cu zahărul. Pe deasupra blaturilor se pune sosul de cireşe, apoi bezeaua şi se mai bagă câteva minute
în cuptor. Se lasă la foc mic, până se întăreşte bezeaua de deasupra.
Încearcă şi reţeta de tartă fragedă cu bezea!
Foto: Thinkstock
Ultima modificare martie 11, 2022 3:20 pm