Înghețată caramel cu sos de portocale

.

Ce e mai bun vara decât îngheţata? Încearcă această reţetă delicioasă!
PORŢII: 8-10
PREPARARE: 40 min
FIERBERE: 60 min
congelare: 4-5 ORE
Ingrediente:
Pentru sosul de portocale:
►4 portocale
►100 ml apă
►250 g zahăr
►50 ml lichior de portocale
►1-2 picături esenţă de vanilie
Pentru înghețata caramel:
►6 ouă
►350 g zahăr
►un litru lapte
►o păstaie vanilie
►un praf de sare
►100 ml sirop caramel
►100 g nucă coaptă tăiată julien
►200 g frișcă
►mentă pentru ornat

1. Se curăţă portocalele, se feliază, se amestecă împreună cu zahărul, vanilia, apa și lichiorul de portocale. Se pun să fiarbă la baie de aburi și se lasă circa o oră.
2. După ce s-a făcut sosul de portocale, se lasă la rece. În acest timp, se separă ouăle. Gălbenușurile, sarea, jumătate din cantitatea de zahăr se freacă și se amestecă împreună cu laptele fiert în prealabil.
3. Se adaugă păstaia de vanilie și se fierbe până ce capătă consistența unei ciulamale. Se ia de pe foc și se răcește la temperatura camerei.
4. Separat, se bat albușurile cu restul de zahăr. Compoziția de gălbenușuri, albu-șurile și frișca se amestecă. Se încorporează ușor să nu se lase, iar la final se adaugă siropul caramel și nuca măcinată. Se toarnă în boluri, se lasă aproximativ patru ore la rece și se servește cu sosul de portocale. Se ornează cu mentă.
Încearcă şi acest desert delicios: cremă caramel!
Foto: Thinkstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton