Înghețată de căpşune

.

Un desert de vară delicios şi mult mai sănătos decât altele!
PORŢII: 10
PREPARARE: 30 min
congelare: 4-5 ORE
Ingrediente:
►un kg fructe de pădure
►150 g zahăr farin
►600 ml frișcă naturală
►sirop de căpșune
►2-3 picături esenţă de vanilie
►zeama de la o lămâie
►mentă

1. Se curăță pentru început fructele și se spală în câteva ape. Se scot apoi pe șervet absorbant și se scurg bine.
2. O parte din cantitatea de fructe se pune într-un bol și se pasează cu blenderul, iar cealaltă parte se taie cubulețe.
3. Separat, într-un bol din plastic mai înalt, se bate frișca. Spre final, se adaugă zahărul, esenţa de vanilie şi zeama de lămâie. Se mai bate câteva minute și se încorporează fructele și piureul de fructe.
4. Se toarnă compoziția în boluri din plastic. Se acoperă cu folie de plastic și se congelează. Se servește ornată cu căpşune sau sirop de căpşune și mentă.
Îngheţată cu mure – încă o reţetă delicioasă de îngheţată!
Foto: Thinkstock

    
Vedete din Romania Vedete internationale