Reţetă indiană pentru Paşte 2013: Carne de miel şi linte picantă

.

Dacă te-ai săturat de reţetele clasice de Paşte sau vrei să-ţi impresionezi invitaţii cu ceva diferit, îţi recomandăm această reţetă cu specific indian! Gustoasă, aromată, picantă… o nebunie!
Timp de preparare: 1 oră şi 10 minute (timp de lucru – 30 minute)

Ingrediente (4 porţii):
2 linguriţe de ulei de măsline
170 gr. carne macră de miel
1 linguriţă praf de curry roşu
1 linguriţă chimen
1/2 linguriţă sare de mare
1/4 linguriţă piper roşu
1 1/2 ceşti ceapă tocată
3/4 ceaşcă de morcov tocat
1 jalapeño iute, tocat
5 căţei de usturoi, tocaţi
1 lingură pastă de tomate
3/4 ceaşcă linte maro
2 ceşti supă de pui fără grăsime
1 ceaşcă cu apă
3/4 ceaşcă lapte de cocos
440 gr. roşii decojite întregi, uscate şi tocate
1/4 ceaşcă iaurt grecesc slab (2% grăsime)
1/4 ceaşcă frunze de coriandru

Mod de preparare:
1.Se încălzeşte o cratiţă la foc mediu-mare.
2. Se adaugă uleiul şi se învârte cratiţa, pentru fi acoperită întreaga suprafaţă.
3. Se adaugăcarnea de miel şi următoarele 4 ingrediente. Se sotează 4 minute.
4. Se adaugă ceapa, morcovul, jalapeño şi se sotează 4 minute sau până când carnea este rumenită.
5. Se adaugă usturoiul şi se sotează 1 minut, amestecând constant.
6. Se adaugă pasta de tomate şi se sotează 30 secunde.
7. Se adaugă lintea şi se sotează 30 secunde.
8. Se adaugă supa şi următoarele 3 ingrediente şi se fierb timp de 40 minute sau până când lintea devine fragedă.
8. Preparatul obţinut se pune în 4 boluri şi se adaugă în fiecare câte o lingură de iaurt şi una de coriandru.

Informaţii nutriţionale/porţie:
Energie: 371 kcal.
Carbohidraţi: 40,5 gr.
Proteine: 19,8 gr.
Grăsimi: 16 gr. (saturate 7,1 gr., mononesaturate 5,8 gr., polinesaturate 1,1 gr.)
Fibre: 9 gr.
Colesterol: 32 mg.
Fier: 4,3 mg.
Sodiu: 619 mg.
Calciu: 107 mg.

Citeşte aici despre pericolele din ouăle de Paste!

    
Vedete din Romania Vedete internationale