Dacă te-ai săturat de reţetele clasice de Paşte sau vrei să-ţi impresionezi invitaţii cu ceva diferit, îţi recomandăm această reţetă cu specific indian! Gustoasă, aromată, picantă… o nebunie!
Timp de preparare: 1 oră şi 10 minute (timp de lucru – 30 minute)
Ingrediente (4 porţii): 2 linguriţe de ulei de măsline 170 gr. carne macră de miel 1 linguriţă praf de curry roşu 1 linguriţă chimen 1/2 linguriţă sare de mare 1/4 linguriţă piper roşu 1 1/2 ceşti ceapă tocată 3/4 ceaşcă de morcov tocat 1 jalapeño iute, tocat 5 căţei de usturoi, tocaţi 1 lingură pastă de tomate 3/4 ceaşcă linte maro 2 ceşti supă de pui fără grăsime 1 ceaşcă cu apă 3/4 ceaşcă lapte de cocos 440 gr. roşii decojite întregi, uscate şi tocate 1/4 ceaşcă iaurt grecesc slab (2% grăsime) 1/4 ceaşcă frunze de coriandru
Mod de preparare: 1.Se încălzeşte o cratiţă la foc mediu-mare. 2. Se adaugă uleiul şi se învârte cratiţa, pentru fi acoperită întreaga suprafaţă. 3. Se adaugăcarnea de miel şi următoarele 4 ingrediente. Se sotează 4 minute. 4. Se adaugă ceapa, morcovul, jalapeño şi se sotează 4 minute sau până când carnea este rumenită. 5. Se adaugă usturoiul şi se sotează 1 minut, amestecând constant. 6. Se adaugă pasta de tomate şi se sotează 30 secunde. 7. Se adaugă lintea şi se sotează 30 secunde. 8. Se adaugă supa şi următoarele 3 ingrediente şi se fierb timp de 40 minute sau până când lintea devine fragedă. 8. Preparatul obţinut se pune în 4 boluri şi se adaugă în fiecare câte o lingură de iaurt şi una de coriandru.
Informaţii nutriţionale/porţie: Energie: 371 kcal. Carbohidraţi: 40,5 gr. Proteine: 19,8 gr. Grăsimi: 16 gr. (saturate 7,1 gr., mononesaturate 5,8 gr., polinesaturate 1,1 gr.) Fibre: 9 gr. Colesterol: 32 mg. Fier: 4,3 mg. Sodiu: 619 mg. Calciu: 107 mg.