Reţetă de gogoşi: Inelușe cu miere

.

O reţetă de gogoşi delicioase şi aspectuoase.

Ingrediente:
►2 ouă
►275 ml lapte
►3 linguri ulei
►30 g unt topit
►2 linguri miere
►coaja de la 2 lămâi
►un plic zahăr vanilat
►un praf sare
►500 g făină
►50 g drojdie proaspătă
Pentru sirop:
►3 linguri miere
►4 linguri apă fierbinte
►ulei pentru prăjit

1. Pentru început, se pregătește maiaua. Se încălzește laptele, se desface drojdia cu puțină miere și se omogenizează cu laptele călduț. Se obține o compoziție densă și se lasă câteva minute să dospească.
2. Separat, se cerne făina într-un bol, se face gaură la mijloc și se pun ouăle, sarea, vanilia, restul de lapte, grăsimea ușor călduță, coaja de lămâie rasă și maiaua.
3. Se încorporează și se frământă până se obține un aluat potrivit, nici tare, dar nici moale și ușor de modelat. Se acoperă cu un șervet și se lasă să crească.
4. Se întinde, se formează inelușele, se mai lasă să crească cinci minute și se prăjesc în uleiul încis. Se scot cu spumiera pe un șervet absorbant, ca să se scurgă de ulei. Ingredientele pentru sirop se amestecă, apoi se ung ineluşele.
Încearcă şi această reţetă de gogoşi cu magiun şi brânzică!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton