Friptură de ied cu rozmarin și cartofi

.

Este sănătoasă, gustoasă şi merită să o încerci tu. Friptura de miel este numai bună dacă vrei să-ţi impresionezi invitaţii.

PORŢII: 4
PREPARARE: 40-50 min
coacere: 60-70 MIN
Ingrediente:
►o pulpă dezosată de ied
►100 ml oțet de vin
►rozmarin verde
►o legătură usturoi verde
►cimbru verde
►piper negru, boabe și măcinat
►100 g unt
Pentru garnitură:
►2 mere
►6 cartofi
►2-3 linguri ulei de măsline
►500 ml vin alb dulce

1. Pulpa se spală, se curăță de grăsime și se crestează ușor. Se lasă în apă cu oțet de vin, se scoate, se unge cu unt topit și se îmbracă în condimente și ierburi aromatice. Se stropește cu zeamă de lămâie și vin și se împachetează în folie de plastic.
2. Se bagă în cuptorul încălzit la 160°C și se coace înăbușit câteva minute. Se stropește din când în când cu sosul din tavă.
3. Separat, se prepară garnitura. Se spală cartofii și se pun să fiarbă în coajă cu sare, apoi se curăță de coajă și se taie felii subțiri. Se trec prin usturoi, se stropesc cu ulei și sare și se bagă în cuptor, alături de merele curăţate de coajă şi tăiate cuburi mari.
4. Pulpa de ied se servește cu măr copt și cartofi. Se ornează cu cimbru și rozmarin.
Încearcă şi cotlete de miel cu ierburi!
Foto: Northfoto

    
Vedete din Romania Vedete internationale