Frigărui de pui cu boia dulce

.

O reţetă de vară, potrivită pentru unrmătorul grătar. Încearcă şi tu frigăruile cu boia dulce!
PORȚII: 4
PREPARARE: 30 min
coacere: 30 MIN
► Ingrediente
► 500 g carne de pui
►2-3 cepe roșii medii
►200 ml vin alb dulce
►7-8 căței usturoi
►75 g unt
►2-3 lingurițe ulei de măsline
►sare
►piper negru măcinat
►o lingură boia dulce
►o lingură miere
►cimbru
►morcovi

► Preparare:
1. Se taie pipetul de pui cubu-lețe, care se pun într-un bol.
2. Separat, se pregătește sosul din miere, vin, sare, piper, cimbru, boia, ceapă tăiată rondele și usturoi măcinat.
3. Se ung cubulețele de pui cu untul moale și se lasă în sosul pregătit. Se țin câteva ore, apoi se înfig pe bețele de frigărui. Se adaugă și rondelele de ceapă.
4. Se pun pe grătarul încins și se rotesc ușor, până se rumenesc uniform. Se servesc cu diferite garnituri. Se ornează cu rondele de ceapă și morcovi.
Încearcă şi frigăruile de porc cu mere şi lămâi!
Foto: Thinkstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton