Foietaj cu cremă de cafea

.

Încearcă şi tu această reţetă delicioasă de desert!
PORŢII: 6-8 bucăţi
PREPARARE: 30 min
coacere: 40 MIN
Ingrediente:
►400 g aluat franțuzesc
Pentru cremă:
►250 g unt
►150 g ciocolată
►o lingură cafea instant
►20 ml lichior de cafea
►100 g zahăr
►4 gălbenușuri
►1-2 picături esenţă de vanilie
►100 ml lapte
►1-2 lămâi
Pentru sirop:
►4 linguri zahăr
►o lingură unt
►4 linguri lapte

1. Se lasă aluatul să se înmoaie la temperatura camerei. Se împarte în 3 părţi egale, care se întind cu sucitorul, apoi se coc.
2. Zahărul tos se pune într-un ibric și se caramelizează la foc mediu. După ce s-a topit tot zahărul, se adaugă untul și laptele. Se mai fierbe câteva minute și se lasă siropul să se răcească.
3. Separat, se freacă gălbenușurile cu zahărul. Se adaugă ciocolata, vanilia, cacaua și esenţa de vanilie. Se pun să fiarbă la baie de aburi. După ce s-a îngroşat, se ia de pe foc şi se lasă să se răcească. Se freacă untul cu lichiorul de cafea și cafeaua instant și se amestecă apoi cu crema fiartă.
4. Se umplu foile cu cremă, cu ajutorul unui poş, ca să iasă forma de rondele, apoi, ultima foaie se unge cu siropul de zahăr. Se lasă câteva ore la rece. Se ornează cu rondele de lămâi, însiropate.
Încearcă şi reţeta de foietaj fantezie!
Foto: Thinkstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton