FASOLE CU SALATĂ VERDE

.

O reţetă uşoară, de vară!
PORȚII: 4
PREPARARE: 30 min
fierbere: 120 MIN
► Ingrediente
►500 g fasole albă
►2 cepe roșii
►sare grunjoasă
►piper negru măcinat și boabe
►1-2 foi dafin
►o linguriță boia dulce
►2-3 linguri ulei de măsline
►2 cepe roșii
►2 morcovi
►un ardei roșu
►o legătură mărar
►o legătură pătrunjel
►salată verde

► Preparare:
1. Se alege şi se spală fasolea şi se pune în apă să se înmoaie.
2. Se curăță ceapa și restul legumelor și se dau pe răzătoare. După ce s-a umflat fasolea, se fierbe în 2-3 ape, în ultima apă se pun foi de dafin. Se lasă în sită, să se scurgă.
3. Se călește ceapa în uleiul de măsline. Se adaugă un praf de boia dulce, ardeiul și restul legumelor. După ce s-au înmuiat, se pune fasolea fiartă și se amestecă ușor. Se lasă să scadă și se potrivește de sare și piper. Se adaugă verdeața. Se servește cu salată verde.
Vezi cum se face salata rusească!
Foto: thinkstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton