Supă de pasăre, lapte de cocos, două ingrediente obligatorii.
Te-ai fi gândit vreodată că o guşti un astfel de preparat? Sigur, nu, însă îţi garantez că este delicios.
PENTRU 6 PERSOANE – PREPARARE: 20 MINUTE – FIERBERE: 15 MINUTE
► 500 ml lapte de cocos ► 300 ml supă de pasăre ► 18 creveţi roz ► 150 g de mazăre fiartă ► 1 ardei iute roşu ► 1 vârf de boia iute ► sucul de la o lămâie ► 2 căţei de usturoi ► 1 lingură de ulei ► sare, piper
►Se curăţă de seminţe şi se toacă mărunt ardeiul iute. Se curăţă şi se toacă căţeii de usturoi. Se curăţă creveţii. ► Se încălzeşte uleiul într-o cratiţă. Se pun uleiul şi usturoiul şi se călesc timp de 1 minut, amestecând. Se presară boiaua iute. ► Se toarnă supa de pui şi laptele de cocos în cratiţă. Se încălzeşte uşor, amestecând regulat, timp de 15 minute, fără să dea în clocot. ►Cu cinci minute înainte să dea în fiert, se adaugă creveţii şi boabele de mazăre. Se lasă la fiert, se ia oala de pe foc şi se adaugă sucul de lămâie amestecând. ► Se repartizează supa în şase pahare şi se serveşte imediat. Se poate decora cu frunze de pătrunjel.