Dovlecei umpluţi

.

O reţetă sănătoasă de vară care se face uşor şi are un gust delicios.
PORȚII: 4
PREPARARE: 30 min
COACERE: 60 min
FIERBERE: 60 min
► Ingrediente
► 4 dovlecei
►400 g fasole boabe
►2 cepe roșii
►2 ardei
►sare
►piper
►2 morcovi
►o țelină
►ulei de măsline
►2 foi dafin
►cimbru uscat și măcinat
►150 g porumb dulce
►o legătură mărar proaspăt
►roșii cherry

► Preparare:
1. Se alege fasolea și se lasă câteva ore să se înmoaie în apă caldă. Separat, se curăță legumele și se toacă mărunt.
2. Se dă fasolea de 2-3 ori în apă clocotită, apoi se pune să fiarbă cu zarzavaturile.
3. După ce a fiert fasolea, se condimentează cu sare și piper. Se adaugă foile de dafin, cimbrul, porumbul dulce, uleiul și se bagă în cuptor să scadă.
4. Se curăță dovleceii, se taie jumătăți și se scoate miezul. Se condimentează cu sare și se umplu cu fasolea scăzută. Se servesc cu mărar și roșii cherry.
Încearcă şi dovlecei umpluţi cu orez şi carne!
Foto: Thinkstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton