Doradă pe pat de ciuperci

.

Peşte şi ciuperci – o combinaţie sănătoasă şi gustoasă!
PORȚII: 4
PREPARARE: 30 min
coacere: 50-60 MIN
► Ingrediente
► 4 bucăți pește dorada
►500 g ciuperci
►o legătură ceapă verde
►2-3 linguri pesmet
►sare grunjoasă
►piper negru măcinat
►o legătură pătrunjel
►2 linguri ulei de măsline
►o legătură mărar
►1-2 lămâi

► Preparare:
1. Se spală peștele, se curăță, se unge cu ulei și se dă cu sare și piper. Se trece prin făină și se prăjește 2-3 minute pe fiecare parte, cât să aibă crustă.
2. Se înfășoară în hârtie de copt, care se strânge la capete și se coace 20 de minute.
3. Se curăță și se spală ciupercile. Ceapa verde se taie și se călește. Se adaugă ciupercile mărunţite și se călesc. Se pun sare, piper, verdeață și pesmet. Se așază un strat de ciuperci, iar deasupra se pune peștele și se ornează cu verdeață și felii de lămâie.
Vezi şi doradă cu chili la cuptor!
Foto: Thinkstock

Afla mai multe despre pestii care dau icre negre (sturionul sau morunul) sau despre codul delicios si fara oase!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton