Ruladă cu gem și nucă

.

Un dulce delicios, pe placul întregii familii.
PORŢII: 10-12 bucăţi
PREPARARE: 40 min
coacere: 40-50 MIN
Ingrediente:
Pentru blat:
►125 g margarină
►2 lingurițe oţet
►un praf sare
►300 g făină
►125 ml apă minerală
Pentru umplutură:
►coaja de la o lămâie
►coaja de la o portocală
►250 g nucă măcinată
►2-3 picături esenţă de vanilie
►gem sau dulceață de fructe de pădure
►2-3 linguri cacao
►zahăr pudră
►coacăze pentru ornat

1. Se cerne făina într-un bol, se face gaură la mijloc și se adaugă margarina moale, sarea, oțetul și apa minerală. Se frământă bine până se obține o cocă elastică. Se întinde de câteva ori cu sucitorul și apoi se împachetează. Se lasă la rece câteva ore și se mai întinde de 2-3 ori în acest timp, pentru ca aluatul să iasă fraged.
2. Separat, se coace nuca, se macină și se amestecă cu dulceața. Se adaugă coaja de lămâie și de portocală, cacaua și esenţa de vanilie.
3. Se întinde aluatul într-o foaie foarte subțire, se întinde compoziţia și se rulează. Se așază în tava tapetată cu hârtie de copt și se coace la 180˚C. Se servește pudrată cu zahăr și se ornează cu afine sau coacăze.
Incearcă şi rulada mozaic cu caşcaval!
Foto: Thinkstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton