Desert la cupă

.

Un desert uşor de făcut, care arată foarte bine. Impresionează-ţi invitaţii cu desertul la cupă!

Ingrediente:
►8 piersici zemoase
►zeama de la 2 lămâi
►2 linguri coniac sau lichior de piersici
►o linguriță esenţă de vanilie
►300 g brânză mascarpone
►150 ml frișcă lichidă
Pentru crema caramel:
►200 g zahăr
►150 g unt
►75 ml lapte
►alune de pădure prăjite pentru decor

1. Se topește zahărul la foc mediu. După ce s-a caramelizat, se adaugă untul și laptele. Se amestecă compoziția cu o lingură de lemn și se lasă să se omogenizeze.
2. Se spală și se curăță piersicile. Se taie cuburi și se pun într-un bol. Se stropesc cu esență de vanilie şi lichior și se dau la rece.
3. Se prepară crema din mascarpone și frișcă lichidă și se dă la rece.
5. Se pregătesc cupele. Se pune un strat de fructe, unul de cremă de brânză și deasupra se toarnă crema caramel uşor călduță. Se ornează cu alunele de pădure prăjite.
Încearcă şi această reţetă de desert: rafinament cu ciocolată!

    
Vedete din Romania Vedete internationale