Elena Lasconi, fostă concurentă MasterChef, ne-a recomandat o reţetă uşoară de moelleux au chocolat.
Ingrediente pentru moelleux au chocolat a la Elena Lasconi
250 g de ciocolata neagra
5 oua plus 5 galbenusuri
250 g de zahar
125 g de faina 250 g de unt
Cum se prepară rețeta
Se amesteca zaharul cu ouale.
Ciocolata si untul se topesc la bain-marie sau la microunde.
Se amesteca cele doua compoziţii si se încorporeaza faina.
Formele de aluminiu se dau la cuptor, la 220 de grade, timp de 8 minute, iar cele de ceramica, 10 minute.
Important este sa tapetaţi de doua ori formele cu unt, iar a doua oara se adauga si cacao.
Elena Lasconi, premiantă la deserturi
Conform Libertatea pentru Femei, întrebată cu ce laudă la capitolul deserturi, Elena Lasconi a spus că este premiantă. “De mica, bunica mea m-a învaţat ca drumul cel mai greu în viaţa îţi ofera cele mai mari satisfacţii. Când am intrat în bucatarie, am vazut ca desertul este cel mai greu de facut. Si tocmai din acest motiv chiar si chefii celebri din lume se feresc de desert ca naiba de tamâie. Exer sez de mai bine de 30 de ani de ser tul, am furat meserie de la toate gospodinele care mi-au iesit în cale, am urmarit pe internet si la TV chefi celebri si am continuat sa exersez. Asa ca pot sa ma laud ca acesta este punctul meu forte.” Foto: Shutterstock