o reţetă răcoroasă dar hrănitoare de încercat vara asta!
PORȚII: 4-6 PREPARARE: 30 min FIERBERE: 80 min
► Ingrediente ►300 g fasole uscată pestriţă ►2 cepe roșii ►2 legături pătrunjel ►2 ardei verzi copți ►sare ►300 g paste
► Preparare: 1. Se curăță fasolea și se lasă să se înmoaie câteva ore înainte de preparare. 2. Separat, se pun să fiarbă pastele în apă cu sare. 3. Se coc ardeii pe plita încinsă, apoi se curăță şi se pasează cu blenderul. 3. Se pune, între timp, fasolea să fiarbă. Se schimbă în câteva ape, astfel încât să nu lase toxine. După ce a fiert, se adaugă ardeii copţi, pastele gata fierte, ceapa roșie tăiată solzișori și rumenită și se ornează cu pătrunjel proaspăt tocat mărunt. Se serveşte caldă. Încearcă şi reţeta de fasole mexicană!
Foto: Thinkstock