Cremă fină cu banane

.

Ce poate fi mai bun decât o cremă de banane? Se serveşte în cupe decorată scorţişoară şi felii de banane.
PORŢII: 4
Preparare: 30 MIN
Ingrediente:
► 6-8 banane
►300 g frișcă
►200 g brânză ricotta
►o lingură miere
►2-3 picături lămâie
►o linguriţă scorțișoară
►o esenţă de vanilie

1. Se amestecă, pentru început, brânza ricotta cu vanilia și cu un praf de scorțișoară. Se adaugă mierea și se încorporează ușor ca să nu se lase.
2. Se bate frișca și se combină cu ricotta. Se lasă la rece, acoperită cu folie de plastic. Crema obținută trebuie să fie tare și să nu se întindă în bol.
3. Se curăţă bananele de coajă, se taie cu un cuțit din plastic și se pasează cu blenderul. Se adaugă 2-3 picături de lămâie pentru a le păstra culoarea.
4. Se amestecă bananele cu crema de frișcă și ricotta și se toarnă în cupe. Se ornează cu scorțișoară și felii de banane.
Încearcă şi reţeta de banane în sos caramel!
Foto: Thinkstock

    
Vedete din Romania Vedete internationale