Cotlete de miel cu sos alb

.

O reţetă specială pentru zilele când vrei să găteşti ceva deosebit.

Ingrediente:
►un kg cotlete de miel
►sare grunjoasă
►piper negru măcinat
►cimbru uscat și măcinat
►200 ml vin rosé
Pentru sos:
►100 g unt
►2 lingurițe făină
►300 ml lapte
►cimbru verde
►3 fire usturoi
►o linguriță zahăr
►8-10 cartofi copți

1. Se spală cartofii, se șterg și se înfășoară în hârtie de copt. Se așază în tavă și se coc la 180°C.
2. Cotletele se condimentează cu sare, piper și cimbru. Se rumenesc puţin în tigaia încinsă. Se stropesc apoi cu vin și se bagă într-o altă tavă, la cuptor, aproximativ o oră.
3. Între timp, se pregătește sosul. Se topește untul, se adaugă usturoiul măcinat, sarea, piperul, cimbrul, zahărul, făina cernută și, la final, laptele călduț. Se amestecă și se obține o cremă fină și aromată. Se lasă câteva minute să clocotească și
se servește cu cotletele de miel și cu cartofii copți.
Încearcă şi reţeta de cotlet cu mango!

    
Vedete din Romania Vedete internationale