O reţetă specială pentru zilele când vrei să găteşti ceva deosebit.
Ingrediente: ►un kg cotlete de miel ►sare grunjoasă ►piper negru măcinat ►cimbru uscat și măcinat ►200 ml vin rosé Pentru sos: ►100 g unt ►2 lingurițe făină ►300 ml lapte ►cimbru verde ►3 fire usturoi ►o linguriță zahăr ►8-10 cartofi copți
1. Se spală cartofii, se șterg și se înfășoară în hârtie de copt. Se așază în tavă și se coc la 180°C. 2. Cotletele se condimentează cu sare, piper și cimbru. Se rumenesc puţin în tigaia încinsă. Se stropesc apoi cu vin și se bagă într-o altă tavă, la cuptor, aproximativ o oră. 3. Între timp, se pregătește sosul. Se topește untul, se adaugă usturoiul măcinat, sarea, piperul, cimbrul, zahărul, făina cernută și, la final, laptele călduț. Se amestecă și se obține o cremă fină și aromată. Se lasă câteva minute să clocotească și se servește cu cotletele de miel și cu cartofii copți. Încearcă şi reţeta de cotlet cu mango!