Un desert foarte gustos! Ai fpcut vreodată?
PORŢII: 20 bucăţi PREPARARE: 30 min COACERE: 30-40 min
Ingrediente:
►600 g aluat franțuzesc ►un borcan dulceață de căpșune ►100 g migdale măcinate ►un ou pentru uns ►coaja de la o lămâie ►esenţă de vanilie ►zahăr pudră ►100 g nucă coaptă și măcinată
1. Se scoate aluatul de la congelator și se lasă să se dezgheţe treptat, la temperatura camerei. Se încinge cuptorul. 2. Separat, se pregătește umplutura. Se pune dulceața de căpșune într-un bol și se amestecă cu făina de migdale, coaja de lămâie și esenţa de vanilie. 3. Se ia aluatul, se întinde cu sucitorul și se taie în pătrate de 15 cm. Se aranjează în tavă și se ung cu ou bătut. Se umplu apoi cu dulceață, se încrețește aluatul ușor pe margini, astfel încât să arate ca niște coșulețe, și se coc. Se scot și se servesc pudrate cu zăhăr și nucă măcinată. Învaţă să faci dulceaţă de morcovi!
Foto: Thinkstock