Coșulețe cu brânză

.

Se fac în maxim o oră şi sunt foarte gustoase!
PORŢII: 8-10
PREPARARE: 30 min
COACERE: 20 min
► 4-6 foi de plăcintă
► 50 ml unt
► sare grunjoasă
Pentru umplutură:
► 150 g brânză de vaci
► 100 ml smântână
► 150 g brânză feta
► 50 g alune de pădure măcinate sau susan prăjit
► o legătură pătrunjel

1. Se scot foile subțiri de plăcintă și se lasă câteva minute la temperatura camerei. Ele se usucă foarte repede dacă nu sunt umezite sau unse cu grăsime.
2. Separat, se topește untul și se amestecă cu sare grunjoasă. Cu o pensulă de cofetărie se ung foile de plăcintă cu unt și apoi se taie. Se așază în formele de brioșe astfel încât să se coacă pentru a putea fi umplute.
3. În acest timp, cât sunt formele în cuptor, se pun toate ingredientele pentru umplutură într-un bol și se pasează cu blenderul. Se pune sare, dacă mai este nevoie, și, la final, se adaugă pătrunjelul proaspăt, tocat mărunt. Alunele măcinate se pun ultimele.
4. Se scot coșulețele din cuptor și se umplu cu crema de brânză. Ca să nu se rupă, se umplu cu poșul.
Ca desert, încearcă reţeta de coşuleţe cu vanilie!
Foto: Thinkstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton