Un dulce delicios care va fi pe placul întregii familii!
PORŢII: 8-10 bucăţi
PREPARARE: 40 min
coacere: 50-60 MIN
Ingrediente:
►100 g margarină
►65 ml ulei de floarea-soarelui
►un praf sare
►coaja de la două lămâi
►2-3 picături esenţă de vanilie
►3 linguri miere de salcâm
►100 g stafide
►375 g făină
►15 g drojdie
►100 ml lapte de soia
►zahăr pentru pudrat
1. Se amestecă drojdia cu laptele călduț, o lingură de făină și o linguriță de zahăr sau de miere. Se lasă la dospit câteva minute.
2. În acest timp, se topește margarina și se amestecă cu uleiul de floarea-soarelui. Se lasă la temperatura camerei să se răcorească treptat.
3. Se cerne făina, se adaugă un praf de sare, mierea, stafidele, vanilia și drojdia dospită. Se încorporează ușor și se frământă bine aproximativ 20 de minute, până se dezlipește aluatul de pe castron.
4. Se lasă apoi să crească lângă o sursă de căldură. Se așază în tava de coroniţă tapetată cu hârtie de copt și se coace aproximativ o oră, la 150-160°C. După ce s-a copt uniform, se scoate și se servește pudrată cu zahăr.
Încearcă şi reţeta de cozonac cu stafide!
Foto: Thinkstock