Cornuleţe cu carne

.

Un aperitiv delicios pentru invitaţii tăi!
PORȚII: 30 bucăţi
PREPARARE: 30 min
COACERE: 40 min
► Ingrediente
Pentru aluat:
►500 g făină
►30 g drojdie uscată
►sare
►2 ouă
►4 linguri ulei
►50 g unt
►250 ml lapte
►busuioc
►50 g susan
Pentru umplutură:
►200 g carne de vită tocată
►2 cepe
►sare
►piper
►busuioc verde
►2 ouă
►mac

► Preparare:
1. Se toarnă laptele călduț peste drojdie. Se amestecă, se presară puțină făină și se lasă maiaua la dospit 10 minute.
2. Separat, se cerne făina, se adaugă ouăle, sarea, untul topit, uleiul și maiaua. Se amestecă și se obţine un aluat, care se lasă la crescut o oră.
3. Se toacă ceapa, se călește, se adaugă carnea, sarea, piperul și busuiocul verde tocat. După ce a scăzut, se răcește și se adaugă oul. Se întinde aluatul, apoi compoziția şi se formează cornuleţele. Se ung cu ou, se dau cu mac și se coc.
Încearcă şi reţeta de cornuleţe cu borş!
Foto: Thinkstock

    
Vedete din Romania Vedete internationale