CIUPERCI CU SOS ŞI MĂRAR

.

O reţetă simplă şi pe placul tuturor.

► Ingrediente
► 800 g ciuperci
►2 legături mărar
►100 g unt
►piper alb măcinat
►2 linguri făină
►o legătură ceapă verde
►300 ml lapte
►2-3 linguri smântână
►2-3 linguri ulei pentru călit

► Preparare:
1. Se curăță și se spală ciupercile. Se taie jumătăți. Se pun să fiarbă 15 minute în apă clocotită cu o linguriță de sare.
2. Separat, se curăță ceapa, se taie potrivit și se călește cât să se înmoaie. Se scot între timp ciupercile, se scurg și se țin 5-10 minute în ceapă.
3. Se topește untul, se pun făina cernută și laptele călduț. Se adaugă sare și piper, și, la final, smântâna și mărarul tocat.
4. Se scot ciupercile într-un bol și se amestecă cu sosul alb. Se servesc cu friptură de pui la grătar.
Încearcă să faci şi drob de ciuperci!

    
Vedete din Romania Vedete internationale