Ciuperci la cuptor

.

Ciupercile sunt foarte sănătoase, mai ales dacă le pregăteşti la cuptor. Încearcă şi tu reţeta!
PORŢII: 4
PREPARARE: 20 min
Coacere: 30 MIN
Ingrediente:
► 16 ciuperci medii
►o jumătate legătură mărar
►3-4 linguri unt
►100 g brânză de capră (sau caşcaval, după preferinţe)

1. Se spală bine ciupercile, fără a fi udate sub pălării.
2. Se taie codiţele, care se spală, se usucă şi se toacă mărunt.
3. Separat, se amestecă untul cu codiţele ciupercilor şi se omogenizează.
4. Se taie mărarul mărunt şi se adaugă la sfârşit, fără a se amesteca prea mult.
5. Se umplu pălăriile ciupercilor cu acest amestec şi se dau la cuptor. Când sunt pe jumătate făcute, se pune deasupra fiecărei pălării câte o feliuţă de brânză de capră, eventual dintr-un sortiment cu mucegai.
6. Se dau la cuptor până se rumenesc bine şi brânza de capră se topeşte de tot. Se servesc calde, fie ca aperitiv, fie ca garnitură la friptură.
Încearcă şi reţeta de paste cu ciuperci!
Foto: Thinkstock

    
Vedete din Romania Vedete internationale