O reţetă clasică pe care toată lumea o adoră!
► Ingrediente
► 600 g piept de pui
►1-2 cepe
►200 g boabe de fasole albă
►3-4 morcovi
►2 dovlecei
►2 ardei
►100 g fasole verde fiartă
►100 g porumb
►zeamă de la 2 lămâi
►sare grunjoasă
►piper negru măcinat
►1-2 lingurițe ulei de floarea-soarelui
►pătrunjel
► Preparare:
1. Se curăță bine pieptul de pui şi se spală în câteva ape. Se fierbe în apă cu sare. Se curăță de spumă cât este nevoie, se adaugă sare dacă mai trebuie și piper măcinat.
2. Fasolea boabe se fierbe în 2-3 ape, ca să se elimine toxinele.
3. Se pregătesc legumele. Se curăță, se spală și se taie mai mari, ca pentru ciorbă. Se fierb împreună cu pieptul de pui. Fasolea verde și porumbul se adaugă la final. Ciorba de pui se servește cu zeamă de lămâie și se ornează cu pătrunjel verde. Încearcă şi reţeta de ciorbă haiducească!