O ciorbă gustoasă şi răcoroasă, numai bună pentru zile caniculare!
PORȚII: 4
PREPARARE: 30 min
FIERBERE: 60 min
►Ingrediente
► 3 dovlecei
►2 cepe
►3 ardei
►un litru suc de roșii
►sare grunjoasă
►piper negru măcinat
►mărar
►2-3 lingurițe ulei de floarea-soarelui
►o baghetă albă
►5-6 lingurițe mujdei de usturoi
►cimbru uscat
►Preparare:
1. Se spală ceapa, ardeii și dovleceii. Se curăță și apoi se taie mărunt, ca pentru ciorbă.
2. Se pun în oala unsă cu uleiul de floarea-soarelui, se călesc, apoi se adaugă apă clocotită și se lasă să fiarbă, la foc mediu.
3. Separat, se feliază bagheta, feliile se aranjează pe tavă și se ung cu mujdei de usturoi. Se presară cimbru uscat și se bagă în cuptorul încins.
4. După ce au fiert legumele, se adaugă sucul de roșii, se lasă să clocotească, se condimentează și se servește cu bagheta aromată.
Încearcă şi reţeta de dovlecei umpluţi!
Foto: Thinkstock