O ciorbă delicioasă şi numai bună pentru ultimele zile călduroase.
► Ingrediente ► o varză mică ►2-3 morcovi ►150 g mazăre ►3-4 cartofi ►o țelină potrivită ►2 cepe roșii ►500 ml suc de roșii ►500 ml leuștean ►1-2 linguri ulei de măsline ►leuștean pentru ornat ►sare ►piper după gust
► Preparare: 1. Se curăță legumele, se spală și apoi se taie cubulețe. Se călesc 2-3 minute în sucul propriu și se fierb. 2. Varza și cartofii se adaugă, după ce au fiert restul legumelor. Se strecoară borșul și se dă în clocot, separat. 3. Se toacă câteva frunze de leuștean și se pun peste borșul opărit. După ce au fiert legumele, se adaugă sucul de roșii și se mai lasă 30 de minute. 4. La final, se adaugă borșul, se mai lasă să clocotească maximum 5 minute și se servește cu leuștean proaspăt. Încearcă şi o altă reţetă: borş de păstăi verzi.