Choux à la crème

.

O prăjitură foarte cunoscută pe care toată lumea o adoră. Dacă faci choux a la creme nu ai cum să dai greş.

Ingrediente:
Pentru aluat:
►3 ouă
►225 ml apă
►sare
►175 ml ulei de floarea-soarelui
►350 g făină
Pentru cremă:
►500 ml lapte
►o păstaie de vanilie
►100 g unt
►250 g zahăr
►4 linguri făină
►4 ouă
►500 g frișcă
►50 g ciocolată amăruie pentru glazură

1. Se pun să fiarbă apa, sarea și uleiul. În momentul în care a început să clocotească, se oprește focul și se adaugă făina cernută. Se lasă să se răcească și se încorporează ouăle unul câte unul.
2. Se pune compoziţia într-un poş şi se toarnă formele de choux în tava tapetată cu hârtie de copt. Se coc la foc mare, se scot şi se lasă să se răcească şi apoi se taie la mijloc.
3. Pentru cremă, se bat ouăle cu puțină sare, se adaugă zahărul și făina cernută. Se omogenizează cu laptele în care a fiert puţin păstaia de vanilie, apoi se pune la foc mic să fiarbă până se îngroaşă. Se ia de pe foc și se adaugă untul. Se omogenizează.
4. Se umplu choux-urile cu crema rece și cu frișcă și se servesc ornate cu glazură de
ciocolată.
Încearcă şi reţeta de choux a la creme pate!

    
Vedete din Romania Vedete internationale