Chifteluţe în sos roşu

.

Trebuie să faci şi tu chifteluţe în sos roşu! E o reţetă uşoară, gustoasă şi sănătoasă!
PORȚII: 4
PREPARARE: 30 min
fierbere: 40 MIN
► Ingrediente
► 2 kg spanac
►200 g ricotta
►100 g pesmet
►2 legături ceapă verde
►2 ouă
►sare
►piper negru măcinat
►o legătură mărar
Pentru sos:
►250 ml suc de roșii
►busuioc
►2 linguri ulei de măsline
►ulei
►o linguriță pastă de ardei

► Preparare:
1. Se opăreşte spanacul.
2. Separat, se spală ceapa, se toacă și se călește 2-3 minute în uleiul încins. Se adaugă spa-nacul, mărarul verde, ricotta și ouăle. Se amestecă, iar dacă este prea moale, se pune pesmet. Se încorporează și se formează chifteluţele, care se prăjesc în uleiul încins și apoi se așază în tavă.
3. Se pregătește sosul din sucul de roșii, pasta de ardei și busuiocul verde. Se dă în câteva clocote și se toarnă peste chifteluţe. Se dau la cuptor. Se servesc cu frunzulițe de mărar.
Încearcă şi chifteluţele de dovlecei!
Foto: Thinkstock

    
Vedete din Romania Vedete internationale