Reţetele cu peşte sunt sănătoase şi delicioase! Încearcă şi tu chifteluţele de peşte cu ştevie!
PORȚII: 4
PREPARARE: 30 min
prăjire: 15 MIN
► Ingrediente
► 400 g filéuri de pește
►2 legături ștevie
►o legătură ceapă verde
►un ardei capia
►un fir usturoi
►miez de pâine înmuiat în lapte
►sare
►piper
►100 g făină
►50 g parmezan
►1-2 ouă
►30 g pesmet
►ulei pentru prăjit
►o lămâie
►sos picant pentru servit
► Preparare:
1. Bucățile de pește se trec prin mașina de tocat. Ştevia se curăță, se spală și se opărește în apă clocotită. Se scoate și se lasă să se scurgă în sită.
2. Ceapa se spală și se curăță, se taie și se călește 2-3 minute împreună cu usturoiul. Se lasă să se răcorească și se amestecă cu peștele tocat, miezul de pâine scurs de lapte, ștevia fiartă și tocată, oul, sare și piper.
3. Se formează chifteluțele, se trec prin pesmet, parmezan și făină și se prăjesc în uleiul încins. Se servesc cu sosul picant și cu lămâie. Încearcă şi chifteluţele din conopidă!
Foto: Thinkstock