Se fac uşor şi sunt atât de bune!
PORȚII: 18-20 bucăţi PREPARARE: 30 min FIERBERE: 30 min ► Ingrediente ► 300 g orez ►75 g unt ►sare ►un praf șofran ►ulei pentru prăjit ►3 ouă ►2-3 linguri făină ►o lingură pesmet ►un piept de pui ►o legătură ceapă verde ►2 ardei capia ►2-3 lingurițe ulei de floarea-soarelui ►o legătură pătrunjel
► Preparare: 1. Se fierbe orezul, apoi se adaugă șofranul și untul. Se lasă să se răcorească. 2. Între timp, se taie pieptul de pui cubulețe și se călește în ulei. Se adaugă ceapa tăiată mărunt și ardeiul. La final, se pun sare, piper și verdeață tocată mărunt. Compoziția se leagă cu pesmet. 3. Se bat ouăle spumă cu sare. Se ia orez, se face o gaură la mijloc, se pune o linguriţă din compoziția de carne și se formează chiftelele. Se trec prin ou, făină, ou și se prăjesc în uleiul încins. Încearcă şi chifteluţele de dovlecei!
Foto: Thinkstock