Delicioase! Ai făcut vreodată chifteluţe marinate?
PORȚII: 4 PREPARARE: 40 min FIERBERE: 40 min
► Ingrediente ► 400 g carne tocată ►2 cepe ►3 căței usturoi ►sare ►un ou ►piper negru măcinat ►2 felii pâine albă înmuiată în lapte ►pătrunjel ►mărar Pentru sosul alb: ►50 g unt ►100 ml lapte ►150 g gorgonzola ►un praf nucșoară ►ulei pentru prăjit
► Preparare: 1. Se curăță ceapa, se taie solzișori și se călește în puțin ulei cât să se înmoaie. 2. Carnea tocată se amestecă cu sare, piper, ceapă călită, verdeață spălată și tocată mărunt. Se adaugă oul, usturoiul tocat și pâinea înmuiată în lapte. Se frământă, se formează chifteluţele, se trec prin făină și se prăjesc în uleiul încins. 3. Separat, se topește untul, se amestecă cu brânza gorgonzola şi laptele călduț. Se pun sare, piper și nucșoară. Sosul se servește cu chifteluţele. Se ornează cu pătrunjel. Încearcă şi chiftelele de post!
Foto: Thinkstock