Ceafă de porc

.

Cui nu-i place friptura de porc? Această reţetă delicioasă va fi pe palcul întregii familii.
PORȚII: 4
PREPARARE: 30 min
COACERE: 100 min
►Ingrediente
► un kg ceafă de porc
►150 g stafide
►100 g nuci
►sare grunjoasă
►piper negru boabe și măcinat
►2-3 linguri ulei de floarea-soarelui
►100 ml vin alb demisec
►o linguriță zahăr
►2 căței usturoi
►2-3 crenguțe rozmarin
►hârtie de copt

►Preparare:
1. Se trece bucata de ceafă printr-un jet de apă rece şi se aşază în tava de ceramică.
2. Se condimentează cu sare și piper măcinat. Se înțeapă în câteva locuri și se înfig firișoare de usturoi și rozmarin.
3. Se îmbracă cu nuci coapte și măcinate, se presară zahărul şi stafidele, se stropește cu vin și se lasă câteva ore la frigider.
4. Se bagă apoi la cuptor acoperită cu hârtie de copt. Cu 5-6 minute înainte, se scoate și se acoperă cu crenguțele de rozmarin. Se servește cu salată de sfeclă cu hrean.
Încearcă şi reţeta de varză cu ceafă de porc la cuptor!
Foto: Thinkstock

    
Vedete din Romania Vedete internationale