O reţetă foarte hrănitoare! Încearcă şi tu cartofii umpluţi cu carne!
PORȚII: 4 PREPARARE: 30 min
► Ingrediente ►8 cartofi ►300 g carne tocată ►2 cepe ►4 căței usturoi ►2 linguri pastă de tomate ►sare ►piper negru măcinat ►cimbru verde ►3 lingurițe ulei de măsline ►50 g unt ►pătrunjel pentru ornat ►cașcaval sau parmezan
► Preparare: 1. Se spală cartofii și se fierb. 2. Separat, se curăță ceapa și se taie julien. Se pun untul și uleiul în tigaie şi apoi ceapa. Se călește și, după ce s-a înmuiat, se adaugă carnea tocată. Se înăbușă cu puţină apă, apoi se adaugă sare, piper și cimbru. 3. După ce a fiert carnea, se adaugă pasta de tomate și usturoiul pisat. Se ia de pe foc. 4. Cartofii fierţi se taie, se scoate o parte din miez, se ung cu puțin unt și se umplu cu carne. Se bagă 15 minute în cuptor, apoi se servesc cu cașcaval și pătrunjel. Încearcă şi cartofi umpluţi cu cremă de brânză!
Foto: Thinkstock