O reţetă clasică, dar care nu te lasă să dai greş, indiferent cât de mofturoşi sunt invitaţii tăi.
► un kg muşchi de vită
► rozmarin verde
► 2-3 linguri ulei de măsline
► 150 g unt
► sare
► 500 g spanac mic
► piper negru măcinat
► 800 g cartofi
► 200 g măsline
► o linguriţă ghimbir
► 50 ml lapte
1. Se unge muşchiul de vită cu unt. Se frige pe grătar, cât să se rumenească la suprafaţă, apoi se condimentează cu rozmarin verde, sare şi piper.
2. Spanacul se opăreşte câteva minute. Se scoate, se scurge şi se stropeşte cu uleiul de măsline. Se presară sare, după gust.
3. Se spală cartofii şi se curăţă. Se fierb în apă cu sare, apoi se pasează, se adaugă untul, laptele, măslinele şi ghimbirul.
4. Muşchiuleţul se serveşte cu piureul aromat şi se ornează cu rozmarin proaspăt.
Încearcă şi ciorba picantă de vită!