Încearcă diseară această reţetă inedită care va fi pe placul întregii familii!
PORȚII: 4 PREPARARE: 30 min COACERE: 30 min
► Ingrediente ►un kg ciocănele de pui ►2 linguri zahăr ►2 linguri sos de soia ►2 lingurițe oțet balsamic ►sare grunjoasă ►3-4 linguri ulei de măsline ►cimbru măcinat
► Preparare: 1. Se spală ciocănelele și se țin 3-4 minute în apă clocotită. Se scot, se scurg și se înțeapă. 2. Separat, se caramelizează zahărul. În momentul în care s-a topit tot, se adaugă două lingurițe de apă, sosul de soia, oțetul balsamic, sarea, cimbrul măcinat și uleiul de măsline. Se fierb la foc potrivit. După ce sosul a scăzut și a căpătat consistență, se ia de pe foc şi se trec ciocănelele prin el, apoi se bagă în cuptor, la 150°C. 3. Se mai stropesc din când în când cu sosul din tavă. După ce s-au rumenit, se scot. Încearcă şi o reţetă de desert: nuci vieneze caramelizate!
Foto: Thinkstock