CARNE DE PORC CU ROZMARIN

.

O friptură delcioasă, care va plăcea întregii familii: carne de porc cu rozmarin.
PORȚII: 4
PREPARARE: 30 min
FIERBERE: 30 min
coacere: 40 MIN
► Ingrediente
► un kg carne de porc
►1-2 crenguțe rozmarin
►o căpățână usturoi
►sare grunjoasă
►piper negru măcinat și boabe
►ulei de măsline
►125 ml vin alb demisec
►o lingură miere
►o lingură boia iute

► Preparare:
1. Se spală carnea şi se scurge pe șervet absorbant de bucătărie.
2. Separat, se pegătește într-un bol sosul. Se amestecă uleiul, vinul, mierea, sarea, piperul și boiaua și se bat bine.
3. Carnea de porc se împănează cu rozmarin și usturoi, se rulează și se aranjează în tavă. Se toarnă sosul aromat și se acoperă cu hârtie de copt sau cu un capac.
4. Se coace la 200°C aproape o oră și se serveşte cu diferite garnituri ușoare. Se ornează cu crenguțe de rozmarin.
O altă reţetă delicioasă: carne de porc cu mango!
Foto; Northfoto

    
Vedete din Romania Vedete internationale