Borş cu sfeclă roşie şi carne

.

Încearcă această reţetă delicioasă şi foarte răcoroasă, numai bună pentru zilele toride de vară.

4 PERSOANE  
PREPARARE: 40 MINUTE
FIERBERE: 2 ORE 1/2

► 500 g piept de vită
► 300 g sfeclă roşie
► 2 linguri ulei
► 1 Plic Maggi Borş pentru Ciorbă Românească
► 100 g roşii
► 2 cepe
► 150 g morcovi
► 1 legătură de pătrunjel
► 25 g unt
► 125 g cartofi
► 350 g varză albă
► 2 căţei de usturoi
► 5 boabe de piper negru
► 2 foi de dafin
► 100 g smântână
► 1 lingură mărar
► 1 lingură pătrunjel
►sare
►verdeaţă

► Verdeaţa se spală şi se toacă, apoi se pune, cu carnea, într-o oală cu cca 4 litri de apă, se adaugă sare şi se lasă la fiert 1 oră jumătate, până când s-a fiert carnea. Se ia carnea din supă, se lasă să se răcească şi se taie bucăţi. Se dă deoparte.
► Sfecla se căleşte în ulei. Se adaugă 1 plic Maggi Borş pentru Ciorbă Românească şi roşiile şi se mai lasă 30 minute la foc mic. Ceapa, morcovii şi pătrunjelul se călesc în unt.
► Cartofii şi varza se fierb în zeamă. Se pun: usturoiul, sfecla, ceapa, morcovii, mărarul, piperul şi foile de dafin. Se mai lasă 10 minute pe foc. Spre sfârşit se pune şi carnea.
Încearcă şi această reţetă: borş de vită cu slănină!
Foto: Thinkstock

    
Vedete din Romania Vedete internationale