Încearcă reţeta borşului cu perişoare de peşte de la Pensiunea Doi Căpitani, din Delta Dunării, un loc minunat, aflat în comuna Crişan, la 40 km de Tulcea, pe malul drept al braţului Sf. Gheorghe.
Vei descoperi locul ideal pentru o vacanţă în familie sau cu prietenii, pentru un eveniment special, o conferinţă sau un team-building. Opţiunile de petrecere a timpului liber numeroase: plajă la piscină, pescuit, plimbări cu barca, admiratul păsărilor şI nu în ultimul rând, mesele gustoase.
Iată şi reţeta borşului:
500 g file peşte tocat 50 g orez 200 g morcovi 100 g rădăcină de pătrunjel 100 g rădăcină de ţelină 2 ardei graşi, unul roşu şi unul galben 4 cepe 5 linguri ulei leuştean, pătrunjel 1 litru borș sare, piper 6 ouă 500 g de smântână
Se foloseşte file dezosat de peşte alb (e de preferat amestec din două soiuri): ştiucă, şalău, somn. Fileurile se dau prin maşina de tocat de două ori, ca să se macine bine şi eventualele oase rămase de la filetat. Se pun la fiert legumele tocate mărunt în 4 l de apă, cu ulei şi sare. După ce s-au fiert, se adaugă borşul. Păstrăm o jumătate de ceapă pentru perişoare.
Perişoarele: Se amestecă fileul de peşte tocat cu o jumătate de ceapă (tocată la maşină sau dată pe răzătoare), orez, sare, piper şi ou. Se formează perişoare de mărimea unei nuci şi se pun în borşul care fierbe la foc mic. Se lasă să fiarbă perişoarele, se drege borşul cu gălbenuşurile de la patru ouă şi amestecate cu smântână, apoi se adaugă verdeaţa.
Poftă bună!