Bomboane de ciocolată

.

Ce poate fi mai bun decât ciocolata?
BUCĂȚI: 40
PREPARARE: 40 min
fierbere: 10-15 MIN
► Ingrediente
Pentru cremă:
►100 g alune de pădure
►o foaie napolitană
►200 g unt
►3-4 linguri rom
Pentru cremă:
►4 linguri lapte
►o lingură făină
►4 gălbenușuri
►6 linguri zahăr
►esenţă vanilie
►un plic cafea instant
Pentru glazură:
►300 g ciocolată
►50 g unt

► Preparare:
1. Se freacă zahărul cu gălbe-nușurile, se adaugă făina şi cacaua cernute, cafeaua instant, vanilia și laptele călduț.
2. Se fierb până ce se îngroașă. Se pune la rece și, între timp, se macină alunele.
3. Separat, se freacă untul spumă cu romul natural și, după ce s-a răcit crema, se încorporează puțin câte puțin. Se zdrobește foaia de napolitană și se pune în cremă. Se topește ciocolata într-un alt recipient.
4. Se formează biluțe, se trec prin alunele măcinate, apoi prin ciocolată. Se ţin la rece.
Încearcă şi această reţetă de bomboane cu ciocolată!
Foto: Thinkstock

    
Vedete din Romania Vedete internationale